Jump to content


Photo
- - - - -

CHAT: Suplementi


  • Please log in to reply
3263 replies to this topic

#201 gogi

gogi

    Village idiot

  • Member
  • 2723 posts
  • Locationzagreb

Posted 05 May 2011 - 11:25 AM

u shakeu je odlican ali zato u zobenim odvratan

#202 establishment

establishment

    Paleo sektaš

  • Member
  • 11017 posts

Posted 05 May 2011 - 11:26 AM

u shakeu je odlican ali zato u zobenim odvratan


i tako nema zobenih u mojim planovima do 10 miseca :lol: :lol:

#203 antoniooo

antoniooo
  • Member
  • 562 posts

Posted 05 May 2011 - 12:21 PM

ja mislija to ce bit nesto bljutavo,bez okusa ovo ono,kad ono nered zivi :D

#204 Končar

Končar
  • Member
  • 3375 posts

Posted 05 May 2011 - 12:33 PM

sad dolazim u napast da otvorim Myprotein, a tek sam otvorio Proforce.. :?

prilikom registracije na http://www.myprotein.com upišite referal code MP21830906..bodove za popust dobijemo i vi i ja..  :thumbyes:


#205 establishment

establishment

    Paleo sektaš

  • Member
  • 11017 posts

Posted 05 May 2011 - 12:35 PM

sad dolazim u napast da otvorim Myprotein, a tek sam otvorio Proforce.. :?


:lol: :lol: :lol: ja sam ima otvoren bulk al nisan moga odolit da provan , ocekiva san nesto slicno bjelanjcima kad ono :shock: :shock:

#206 messi1984

messi1984
  • Member
  • 349 posts

Posted 05 May 2011 - 12:37 PM

ja sam uzeo 4 i pol kile njihovog blenda.. okus je orgazam.. smooth čokolada.. jeftin i fin..

#207 Končar

Končar
  • Member
  • 3375 posts

Posted 05 May 2011 - 12:40 PM

nema otvaranja dok ne potrošim ova 2kg, to mi traje 30ak dana, onda ću i ja probati taj whey sa okusom griza.. :lol:

prilikom registracije na http://www.myprotein.com upišite referal code MP21830906..bodove za popust dobijemo i vi i ja..  :thumbyes:


#208 compass

compass

    Mlad i neiskusan

  • Member
  • 1340 posts

Posted 05 May 2011 - 07:49 PM

myprotein unflavored najbolji okus koji sam pija u zadnje virme :lol: :lol:


tu sam :) 8)
Okus je meni ok, ako konzumiraš brze uh nakon treninga možeš ubacit neki voćni sok :wink:

#209 establishment

establishment

    Paleo sektaš

  • Member
  • 11017 posts

Posted 05 May 2011 - 08:41 PM

myprotein unflavored najbolji okus koji sam pija u zadnje virme :lol: :lol:


tu sam :) 8)
Okus je meni ok, ako konzumiraš brze uh nakon treninga možeš ubacit neki voćni sok :wink:

paleo style samo suho voce 8) 8) :lol:

#210 Skadi

Skadi
  • Member
  • 1286 posts

Posted 05 May 2011 - 09:18 PM

Kupila danas malo guar gume za probu. Citala sam davno clanak o shakeovima smoothieima i takvim mixevima, ugl zena je imala foru sa xantan/guar gumom s kojima je zgusnjavala to sve. Osim toga, ti zgusnjivaci se koriste u bezglutenskim receptima jer povezuju tijesta i zadrzavaju u njemu plinove pa tijesto moze bit vise fluffy. Takodjer sprecava nastajanje kristala leda u sladoledu (znaci za nas kremica od svjezeg sira). Ovi sto rade palacinke od zobenih bi to mogli isprobat, mozda bi ispale "lakse". Meni se svidja gusti whey, a imam jos nesto universalovog wheya koji je ocajan sa vodom. Osim toga mogu se i pudizi radit, jer ovo ima oko pet puta jace zgusavanje od skroba/gustina. Guar ima brdo vlakana, pa treba pazit sa dozom jer u protivnom pokaze laksativni efekt :D xantan ne, ali xantan je kod nas pet puta skuplji od guara, jos nisam nasla neki dobar online shop sa normalnom postarinom. Ugl, 100 g guara 20 kn u kemigu, koga zanima.
Jedem sve sto se milo glasa
If brute force doesn’t work, you’re just not using enough.
A home gym is to a public gym as a home toilet is to a public toilet.

#211 Ninja

Ninja

    Moderator

  • Moderator
  • 4723 posts
  • LocationZagreb

Posted 05 May 2011 - 10:02 PM

Kupila danas malo guar gume za probu. Citala sam davno clanak o shakeovima smoothieima i takvim mixevima, ugl zena je imala foru sa xantan/guar gumom s kojima je zgusnjavala to sve. Osim toga, ti zgusnjivaci se koriste u bezglutenskim receptima jer povezuju tijesta i zadrzavaju u njemu plinove pa tijesto moze bit vise fluffy. Takodjer sprecava nastajanje kristala leda u sladoledu (znaci za nas kremica od svjezeg sira).

Ovi sto rade palacinke od zobenih bi to mogli isprobat, mozda bi ispale "lakse". Meni se svidja gusti whey, a imam jos nesto universalovog wheya koji je ocajan sa vodom. Osim toga mogu se i pudizi radit, jer ovo ima oko pet puta jace zgusavanje od skroba/gustina.

Guar ima brdo vlakana, pa treba pazit sa dozom jer u protivnom pokaze laksativni efekt :D xantan ne, ali xantan je kod nas pet puta skuplji od guara, jos nisam nasla neki dobar online shop sa normalnom postarinom.
Ugl, 100 g guara 20 kn u kemigu, koga zanima.


Unaprijed isprike na offtopicu, ali ovaj post mi zvuci kao Star Trek fan fiction. :popodu:
Osobni treninzi, pokazivanje tehnike, izrada programa, javiti se u inbox
Posted Image Expert Method Facebook
Posted Image Expert Method Blog
Posted Image Expert Method YouTube

#212 Skadi

Skadi
  • Member
  • 1286 posts

Posted 05 May 2011 - 10:28 PM


Unaprijed isprike na offtopicu, ali ovaj post mi zvuci kao Star Trek fan fiction. :popodu:


Ma... Evo ti star trek fan fictiona
:nana:
Jedem sve sto se milo glasa
If brute force doesn’t work, you’re just not using enough.
A home gym is to a public gym as a home toilet is to a public toilet.

#213 Ninja

Ninja

    Moderator

  • Moderator
  • 4723 posts
  • LocationZagreb

Posted 05 May 2011 - 10:34 PM

Ma... Evo ti star trek fan fictiona
:nana:


Ovo je uznemirujuce. :lol:
Osobni treninzi, pokazivanje tehnike, izrada programa, javiti se u inbox
Posted Image Expert Method Facebook
Posted Image Expert Method Blog
Posted Image Expert Method YouTube

#214 Surge

Surge
  • Member
  • 3179 posts
  • LocationBjelovar/Rijeka, Klub dizača utega Kvarner

Posted 05 May 2011 - 10:50 PM

Ma... Evo ti star trek fan fictiona
:nana:


Ovo je uznemirujuce. :lol:


Sta mislis kako je meni bilo kad mi je poslala :shock:
Guts come long before the glory

All the weightlifter need concern him or herself with once their hands have gripped the bar is to move fast and then faster. The amount of violence behind the finish of the pull is enough to rip Hades from his throne in hell. SPEED is the essential quality to be thought of by the weightlifter needed for success and in order to become faster you have to become STRONGER


http://www.youtube.com/user/Nepoderivi

#215 Daemona

Daemona
  • Member
  • 4259 posts
  • LocationXXL - Zg/Cosmo Gym - Ri

Posted 05 May 2011 - 11:32 PM

opcenito..pogotovo kod ljudi koji zele upjsenusati i zgusnuti tvari guar guma je bas toga..povoljna i za to dobra djeluje kao škrob (brašno) kad se recimo stavlja u umake ima i malo emulgirajucu ulogu (povezuje masnu i vodenu fazu) bolje ce mici znati koji se s time puno igra i kombinira

#216 Dida

Dida
  • Member
  • 2260 posts
  • LocationSlastičarnice Vincek

Posted 06 May 2011 - 12:07 AM

Sounds interesting. Jel bi mogo s tim smjesu za kremšnite složit bez šećera da bude čvrsta?
Strejt from d tapamadoum eza rak rak raka raka raka makafoun!

#217 Hercegovac

Hercegovac
  • Member
  • 455 posts

Posted 06 May 2011 - 07:49 AM

Kupio od The Nutrition Amino Whey,zajebo se,zamjenio njega i Ultimate Nutrition. Mila majko ja neznam kako nekom pase taj protein :? Pise muti se jednim potezom kasike,meni se nemuti ni sa 200-tim okretom blendera,ljepi se za posudu,ostaju grudice,meni osobno jako tesko pada na zeludac,tj muka mi od njega,nadalje gust u pm,ujutro sa zobenim uzas,neda se to popit koliko je gusto,morao smanjit kolicinu zobenih sa 200gr na 100gr da bi bilo koliko toliko tecno i dalo se popit. Jel netko zna uopce jel to kazein,whey ili koji vrag? Pise koncentrat,hidrolizat kolagnea (sta god to bilo) i biljni protein. Sveti Dymatize i EAS,nesto skuplji za manju kolicinu,ali.......
Skin Bursting Stack je vrh vrhova, probao sam ga u kombinaciji sa Iso Bolicom,a pred kraj doze sam uzeo glutabolic...Jednostavno razbija. Dobio sam na snazi jako puno, na kosom bendzu sam u pocetku gurao 70kg 6-7 puta, a sada guram 110kg 6 puta...O ostalim vjezbama je suvisno govoriti...EXTRAAAAAA

#218 Daemona

Daemona
  • Member
  • 4259 posts
  • LocationXXL - Zg/Cosmo Gym - Ri

Posted 06 May 2011 - 09:26 AM

Sounds interesting.

Jel bi mogo s tim smjesu za kremšnite složit bez šećera da bude čvrsta?


emulgatori:

uloga: povezuju uljnu i vodenu fazu smanjujuci povrsinsku napetost.
tipovi emulzija: voda u ulju npr margarin (cestice vode rasprsene u masnoj tvari)
i ulje u vodi, npr mlijeko (cestice masnoce rasprsene u vodenoj fazi)
- emulzije se proizvode mijesanjem dviju tvari pri cemu se mroa uloziti određena energija da se jednu tvar rasprsi u mnostvo kapljica u drugoj tvari
emulgatori koji se koriste u prehrambenoj industriji: lecitin koji je prisutan u soji i zumanjku jajeta i gliceridi masnih kiselina

hidrokoloidi:

uloga: otapaju se ili rasprsuju u vodi pritom stvarajuci viskozne otopine razlicitih gustoca ili gelove
djelovanje: na sebe vezu veliku kolicinu vode i bubre
skrob - ima sposobnost stvaranja pasta igelova
pektin - komercijalni pektin se proizvodi iz kore jabuka ili citrusa. Visokoesterificirani pektini (DE>50%)imaju sposobnost stvaranja gelova u vodenim otopinama visokog udjela suhe tvari. Niskoesterificirani pektini DE<50%) imaju sposobnost stvaranja gelova u otopinama manjeg udjela suhe tvari. Ovi se koriste u proizvodnji džemova i želea sa smanjenim udjelom šećera, voćnog jogurta, sladoleda i slično.
karboksimetil celuloza (CMC) koristi se kao sredstvo za nadoknadjivanje volumena u proizvodnji dijetetske hrane. Koriaste se zeliranje, tvorbu pjene, prijecavanje kristalizacije

caruba guma
iz sjemenski rogača
s povecanjem temperature dolazi do potpunog otapanja, bubrenja i povećanja viskoziteta. Hlađenjem suspenzije dolazi do daljnjeg povećanja viskoziteta.
Koristi se za stabilizaciju sladoleda, smrznutih proizvoda, mesnih prerađevina

guar guma
ugušćivač i stabilizator. Dobro s eotapa u hladnoj vodi i stvara viskoznu otopionu. Nema sposobnost zeliranja. Rabi se za promjenu teksture, spriječavanje sinereze (odvajanje vode iz dzemova i marmelada npr) te povećanje viskoziteta u proizvodima kao sto su preljevi, sladoled, kolaci, napici)

agar
dobivca se iz morskih algi

bez mirisa, netopljiv u hladnoj vodi, dok u toploj vodi tvori stabilan gel. Ima veliku sposobnost vezanja vode. koristi se kao sredstvo za zeliranje te za proizvodnju emulzija

karagen
dobiva se iz morski algi
nije topljiv pri sobnoj temperaturi, ali zagrijavanjem se topljivost povecava
postoje dvije vrste: kapa karagen zelira u fazi hladjenja ako su prisutni kalijevi ioni ili proteini, a iota karagen zahtijeva prisutnotnost kalcijebih iona da bi doslo do stvaranja gela.
Mnogo se koriste u proizvodima na bazi mlijeka

alginati

iz smeđih algi
dolazi do stvaranja gela u prisutnosti kalcijevih iona. koriste se u proizvodnji krema, sladoleda, pekarskih proizvoda na bazi voca i drugih

ksantan

topljiv u hladnoj vodi i mlijeku
proizvodi s dodatkom ksantana pokazuju dobru stabilnost pri skladistenju i smrzavanju

tu jos spada i zelatina

stabilizatori

kombinacija emulgatora i hidrokoloida

koriste se u proizvodnji sladoleda, sokova, mlijecnih napitaka, jogurta, krema

#219 dopamin

dopamin
  • Member
  • 428 posts
  • Locationzagreb

Posted 06 May 2011 - 01:21 PM

establish odkoga si uzeo taj unflavored myprotein? :D

#220 compass

compass

    Mlad i neiskusan

  • Member
  • 1340 posts

Posted 06 May 2011 - 07:09 PM

myprotein unflavored najbolji okus koji sam pija u zadnje virme :lol: :lol:


tu sam :) 8)
Okus je meni ok, ako konzumiraš brze uh nakon treninga možeš ubacit neki voćni sok :wink:

paleo style samo suho voce 8) 8) :lol:


sory brah, mirin :)

npr koje suho voce? meni su brusnice ok, i grožđice, al preskupo u odnosu na druge izvore uh :?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users